• Čopova ulica 20, 3000 Celje
  • 03 290 90 05
  • info@lukana.si


Predstavitev


Ste dobili napotnico za “ortodonta” s strani vašega zobozdravnika in ne veste kaj z njo, se vam zdi, da imate krive zobe, da vaš nasmeh ni takšen, kot bi moral biti, da so se zobje zaradi parodontalne bolezni premaknili, je protetično zdravljenje zaradi položaja zob težko uresničljivo? V vseh naštetih primerih smo pravi naslov za vas.

Smo ortodontska ambulanta z več kot petnajst letnimi izkušnjami, ki se ukvarja z zdravljenjem zobnih in čeljustnih nepravilnosti. Zdravimo tako otroke kot tudi odrasle paciente. Vlagamo v znanje in opremo ter uvajamo najnovejše strokovne smernice ter standarde v zdravljenje naših pacientov.

V naši ambulanti, ki ima koncesijo za opravljenje dejavnosti zobne in čeljustne ortopedije zdravimo zobne in čeljustne nepravilnosti v vseh starostnih obdobjih. Za zdravljenje na račun ZZZS (z napotnico) je potrebno izpolnjevati nekaj pogojev, ki jih zahteva zavarovalnica. Pacientu mora biti odkrita in opredeljena nepravilnost (EF index) pred 16. letom starosti in stopnja nepravilnosti, ki je določena z indeksom, mora biti dovolj velika, da je pacient upravičen do zdravljenja, ko pride na vrsto za zdravljenje (čakalna knjiga).

Za starejše paciente zdravljenje na račun ZZZSja ni možno, razen po posebni odobritvi za paciente s hudimi čeljustnimi nepravilnostmi (ki niso bili nikoli v ortodontskem zdravljenju), kjer je potrebno kombinirano kirurško–ortodontsko zdravljenje.
Lukana - ordinacija
Lukana - ordinacija